Druktechnieken

Expositie Etsatelier 42

TIJDELIJK ONLINE EXPOSITIEPLATFORM KZOD | de waag

expositie online en op locatie

De expositie is op afspraak te bezoeken vanaf donderdag 22 april t/m zondag 9 mei.
Er mag, gezien de Corona maatregelen slechts één persoon tegelijk naar binnen.
Hiervoor kan een tijd gereserveerd worden tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Reserveren op mailadres  onder vermelding van naam, telefoonnummer en de gewenste dag en tijd.

aanmelden moet voor 18.00 uur de dag voor het bezoek

Raadpleeg de website www.kzod.nl voor actuele informatie.

Deelnemende exposanten

Thea Ackema

Etsen doe ik al heel lang. Ik ben ooit begonnen bij de Volksuniversiteit Haarlem.
Het ambachtelijke boeit mij en geeft oneindig veel mogelijkheden. Inspiratie komt deels van verre reizen, andere culturen, natuur, fantasie, kleurrijke bouwsels of een blik op een krantenfoto, die naar eigen inzicht wordt verwerkt. Ik werk meestal met 3 of 4 platen en zaag of boor gaatjes om zo het wit van het papier terug te krijgen.

e-mail

Chiel Braat

Chiel Braat begon na twee jaar Rietveldacademie illustratietekenen (1984-’86) met etsen, het buiten tekenen van gebouwen, bomen en natuurgebieden. Soms is zo’n tekening aanleiding om er een ets van te maken, soms geven gevonden vlekken of krassen hem inspiratie. In 2005 kwam het boek ‘Gesloopt Verleden Tijd’ uit met tekeningen van Chiel van zo’n honderd verdwenen panden. Op komst is een tweede boek met tekeningen van alle panden in de Grote Houtstraat. (165), op straat getekend. Tussen 2012 en 2018 maakte Chiel een muurschildering met een panorama van Haarlem rond 1780 in de molen de Adriaan.

023 – 5315737

Sanne Kemp

Sanne Kemp-Jansen gaf les in haar werkzame leven in o.a. handvaardigheid en tekenen. Is het daarom dat de etstechniek haar zo boeit: die combinatie van ambachtelijkheid en creativiteit? Sanne maakt kleuretsen- figuratief- en gebruik daarvoor 3-4 platen om tot het gewenste resultaat te komen. Van ontwerp tot eindresultaat blijft nog steeds een spannend traject. De laatste periode is Sanne bezig met trappenhuizen. De beweging van de spiraal vindt zij heel interessant.

e-mail

Dini Mol

Het is zeker 40 jaar geleden, dat Dini Mol een cursus bij Rob Clous op de toenmalige Volkshogeschool volgde. Zij was meteen verloren! Wat zij zo boeiend vindt aan etsen is een aspect dat tegelijkertijd ook heel irritant en bijna ontmoedigend kan zijn, namelijk het onverwachte. Dat onverwachte kan frustrerend zijn maar ook betoverend. Je komt van het een op het ander, al experimenterend en uit een eerdere schijnbare mislukking kan soms nog iets tevoorschijn komen waar je best tevreden over bent. Dini komt bij de keuze van haar onderwerpen steeds weer bij de natuur uit. Je vindt daar steeds terugkerende patronen die zich heel goed lenen voor grafisch werk.

e-mail

Otie van Vloten

Otie van Vloten maakt sinds 2006 deel uit van Etsatelier42. In 2006 stopte zij met haar werk als architect en begon aan de opleiding bij de Kunstacademie van Haarlem en Leiden. Otie maakt naast etsen ook linoleumsnedes, meestal volgens de reductietechniek (één plaat waar voor elke nieuwe drukgang steeds meer linoleum wordt weggesneden). Haar etsen zijn wel figuratief, de linoleumsnedes vaak abstracter.

e-mail

Connie Vlasveld

Connie Vlasveld maakt in haar beeldend werk gebruik van diverse technieken. Naast schilderijen in acryl- en olieverf, maakt Connie etsen en gebruikt zij verschillende druktechnieken, zoals zeef- en linoleumdruk. Haar inspiratie vindt zij in de natuur. Connie verwerkt de indrukken, die ze daar opdoet niet letterlijk, maar stelt uit een combinatie van beelden een nieuw geheel samen. Ook dieren spellen een belangrijke rol, met name in haar installaties, waarin zij verschillende materialen combineert.

e-mail

www.connievlasveld.nl

Maria Roozen

Maria Roozen is 37 jaar werkzaam geweest als docent Beeldende Vorming en Kunstvakken, in het middelbaar onderwijs. Hierna heeft ze zich verdiept in grafische technieken. Dit resulteerde erin dat zij zich in 2016 aansloot bij het “etsatelier42” in Halfweg; een club van enthousiaste mensen Het beoefenen van Grafische kunst is een nieuwe passie geworden. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, leefomgeving, uitzichten en reizen. De meerkleuren druktechniek blijft voor haar een spannende uitdaging!

e-mail

Pieter van Oppenraaij

Grafiek is oneindige mogelijkheden in zwart en kleur. Zoeken naar contouren van beelden en figuren. Kiezen van dikke en dunne lijnen. Weggooien van afdrukken. Spuiten en het maken van aquatinten. Schuren en poetsen van etsplaten. Brengen van licht en donker. Spelen met verven en inkten.
Etsen is een moeizaam proces ven steeds opnieuw beginnen en nieuw plezier verwachten.

e-mail

Pin It on Pinterest

Share This